HR IT
MAPA SITEA | Velicina fonta Velicina fonta
These pages use Flash technology. This message pop-up means that Flash Player is not installed on your computer. Get Adobe Flash Player for free at Adobe.com.
O RovinjuO RovinjuInformacije za građaneGospodarstvoGradska administracijaE-uslugeManifestacijeKontakt
Pučko
Gradska knjižnica
Gradska knjižnica – Biblioteca civica
“Matija Vlačić Ilirik”


Manifestacije

<< Kalendar manifestacija

Petak, 3.2.2017 - Rovinj
POČINJE DOGRADNJA DOMA «DOMENICO PERGOLIS»

POČINJE DOGRADNJA DOMA «DOMENICO PERGOLIS»

U petak 3. veljače u Domu za stare i nemoćne «Dr. Domenico Pergolis» svečano je potpisan ugovor o dogradnji ove gerijatrijske ustanove. U nazočnosti  župana ŽI Valtera Flege i rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze, ugovor su potpisali ravnateljica Doma Mirjana Banko Filipaj i odabrani izvođači radova  - Dalibor Štaba u ime Nexe grupe iz Našica i Tomislav Babić ispred «Elektrocentra».
Da podsjetimo Grad Rovinj i Županija istarska će za dogradnju i opremanje rovinjskog Doma za stare i nemoćne osigurati po 15 milijuna kuna vlastitih sredstava. Župan Flego je zahvalio gradonačelniku Sponzi da dobroj i efikasnoj suradnji oko osiguranja sredstava za realizaciju ovog projekta. Punu suglasnost za to dala je proteklog ponedjeljka i  Skupština ŽI. Podsjetio je da je u protekloj godini Županija uložila značajna sredstva u izgradnju nove Bolnice, podizanje standarda u domovima za stare i nemoćne širom Istre te u izgradnju i uređenje regionalnog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.
Ravnateljica Doma Domenica Pergolisa Mirjana Banko Filipaj podsjetila je da ova gerijatrijska ustanova postoji već 117 godina zahvaljujući velikom humanisti i dobrotvoru rovinjskom doktoru Domenicu Pergolisu. Dogradnjom objekta dobit će se blizu 2.100 četvornih metara korisnog prostora. U suterenu će se nalaziti  dnevni boravak sa čajnom kuhinjom za 24 osobe, u prizemlju će biti mjesta za 12 pokretnih korisnika, na prvom katu za 17 nepokretnih korisnika, dok će se na drugom katu moći smjestiti 12 osoba sa Alzheimerovom demencijom . Novoizgrađeni objekt  će u potpunosti biti prilagođen starijim osobama sa invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.
Gradonačelnik Giovanni Sponza je izrazio veliko zadovoljstvo potpisivanjem ugovora sa izvođačima i pri tome ih upozorio da će se radovi odvijati u specifičnim uvjetima jer se objekt nalazi u središtu turističkog grada i u stoljetnom parku. Kako se očekuje radovi bi trebali početi još ovog mjeseca.

Komentari

Ime i prezime:

E-mail:

Sadržaj komentara:


Pravilno unesite kod u polje:


Napomena: komentar prije prikaza mora biti odobren od strane administratora

Nema upisanih komentara
Copyright 1998 - 2007 Grad Rovinj-Rovigno - Città di Rovinj-Rovigno. Sva prava pridržana. Powered by: Metronet, web development: cel ART & ARS design.