HR IT
MAPA SITEA | Velicina fonta Velicina fonta
Objave za medije
13.2.2017.
Prijem za sportaše
Strategija razvoja Grada Rovinja
These pages use Flash technology. This message pop-up means that Flash Player is not installed on your computer. Get Adobe Flash Player for free at Adobe.com.
O RovinjuO RovinjuInformacije za građaneGospodarstvoGradska administracijaE-uslugeManifestacijeKontakt

Manifestacije

<< Kalendar manifestacija

Nedjelja, 12.2.2017 - Rovinj
Ispričana druga «Fotopriča o Rovinju» - URUČENA PRIZNANJA NAJBOLJIM FOTO-AMATERIMA

Ispričana druga «Fotopriča o Rovinju» - URUČENA PRIZNANJA NAJBOLJIM FOTO-AMATERIMA

U organizaciji ISFAV-a – Instituta za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove - i rovinjskog Centra vizualnih umjetnosti «Batana» organiziran je i drugi natječaj pod nazivom «Fotopriča o Rovinju» pod pokroviteljstvom Grada i TZ  te pod sponzorstvom Maistre. Cilj ovog zanimljivog natječaja je potaknuti  foto-amatere da kroz objektiv ispričaju svoju priču o Rovinju, njegovoj povijesnoj baštini, ljudima i običajima. Prijavilo se 35 autora sa pedesetak foto-radova i pet u selekciji audiovidea.
U četvrtak 12. siječnja u CVU «Batana» zasjedala je natječajna komisija  u sastavu Marino Budicin, dogradonačelnik, Marco Zago, ravnatelj ISFAV-a, i Ermano Bančić, tajnik «Batane», te ocijenilo pristigle radove i proglasilo  tri najbolja za fotografiju i 1 za audiovideo uradak.
U subotu 11. veljače u galeriji «Batane» organizirana je dodjela nagrada, priznanja i pohvala u nazočnosti Budicina, Zage, Bančića i posebnog gosta Giorgia Pellizzarija.
Prvo mjesto  za «Staru luku» pripalo je autoricama Eleni Monteverdi i Ireni Perin, drugo  za «Nas(s)ere nel mare» autoricama Lauri Frescura, Elisi Lucano i Sari Saccetto, a treća nagrada za foto-priču o starom rovinjskom  škveru pripala je Eleni  Monteverdi i Ireni Perin. Najljepši audiovideo zapis o starim rovinjskim šternama napravila je Marija Ćurčić.
Stručni žiri pohvalio je i radove Mateje Lac, Antonelle Varotto,, Sanje Kušar, Darka Trojanovića i Raste Vrečko.
Suradnja ISFAVA-a i «Batane» se nastavlja, a organizatori već najavljuju i treći natječaj za «Fotopriču o Rovinju».

Komentari

Ime i prezime:

E-mail:

Sadržaj komentara:


Pravilno unesite kod u polje:


Napomena: komentar prije prikaza mora biti odobren od strane administratora

Nema upisanih komentara
Copyright 1998 - 2007 Grad Rovinj-Rovigno - Città di Rovinj-Rovigno. Sva prava pridržana. Powered by: Metronet, web development: cel ART & ARS design.