HR IT
MAPA SITEA | Velicina fonta Velicina fonta
These pages use Flash technology. This message pop-up means that Flash Player is not installed on your computer. Get Adobe Flash Player for free at Adobe.com.
O RovinjuO RovinjuInformacije za građaneGospodarstvoGradska administracijaE-uslugeManifestacijeKontakt
Pučko
Gradska knjižnica
Gradska knjižnica – Biblioteca civica
“Matija Vlačić Ilirik”


Manifestacije

<< Kalendar manifestacija

Subota, 11.3.2017 - Rovinj
KONCERT LIMENE GLAZBE ROVINJ ZA DAN ŽENA

KONCERT LIMENE GLAZBE ROVINJ ZA DAN ŽENA

Limena glazba grada Rovinja nastavlja tradiciju organiziranja  koncerata za Dan žena. Sa malim zakašnjenjem, u subotu 11. ožujka ponovo su ženama darovali pregršt kompozicija čuvenih autora sa svih kontinenata . Orkestrom od četrdesetak "bandista" dirigirao je maestro Giuseppe Bartoli. I ovaj puta, kao i do sada kad nastupa Limena glazba, dvorana MMC-a bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je svaku izvedbu pozdravila dugotrajnim pljeskom. Naglasimo i to da  glazbena tradicija u Rovinju ima dugu povijest, čak od 1765 godine, a rad sadašnje Limene glazbe oživljen je uz veliku podršku i materijalnu pomoć Grada  1996. godine i do sada je pod ravnanjem  maestra Bartolija imala niz nastupa u zemlji i inozemstvu, a svoj rad zabilježili su i na CD-u.
Na ovogodišnji koncert ženama u čast u goste su doveli i pulsku žensku klapu "Teranke" koja je pod  ravnanjem  voditelja Danijela Dražića otpjevala pregršt domaćih klapskih pjesama, od narodne "Žetvu žele za gorom divojke", preko "Meni trebaš ti" i "Moja ljube" do popularne pjesme "Čuješ li me jel´ ti drago.
Klapa "Teranke" osnovana je 2002. godine i do sada je nastupala na brojnim klapskim smotrama, od Buzeta do Omiša i osvojila niz priznanja.

Komentari

Ime i prezime:

E-mail:

Sadržaj komentara:


Pravilno unesite kod u polje:


Napomena: komentar prije prikaza mora biti odobren od strane administratora

Nema upisanih komentara
Copyright 1998 - 2007 Grad Rovinj-Rovigno - Città di Rovinj-Rovigno. Sva prava pridržana. Powered by: Metronet, web development: cel ART & ARS design.